Hertiginnan

Fler sagor kan ni hitta på bibliotekets barnavdelning. Jo, bedårande var hon, men när det gäller hyss så har det nog varit ett och annat. 

Hertiginnan, Strandsmedjans Asta

Asta föddes den 6 mars 2001 och var den mest bedårande lilla valp som fanns. Hon ställde aldrig till med några hyss och lyssnade alltid på vad man sa.

Hon levde efter mottot att allt som är mitt är mitt och det som är ditt blir mitt när du tittar bort en sekund!


Allt går att äta.

Asta var ljuvlig när det gäller veterinärbesök. Största favoriten är Håkan Kasström, vi gick ju till deras klinik i Saltsjöbaden.

När de sålde så tog det ju en tid innan hon fick återse honom. Den gången på Bagarmossen, hon tvärvände från korridoren till ett rum. Jo, visst var det Håkan som var där!

Tiden gick och Asta hade fått  lite problem i kroppen. Eller mycket. Efter att ha visat tecken på smärta och mycket hälta sökte vi veterinär. Håkan hade slutat. Det blev Lennart Sjöström på Strömsholm som hjälpte oss nu. Hon hade fått artros i, i stort sett, hela kroppen. Samt slitna korsband. Båda. Rehab enbart för att hon inte skulle bli sämre. Samt Cosequin och Rimadyl.

Asta och Chilra

I december 2008 hade hon haltat trots allt i över en vecka. Korsbandet hade nu gått helt av. Vi tog det självklara men fasansfulla beslutet att låta henne få somna in. Den 29 december tog vi vår sista utflykt med fika som hon älskade, och kl 15.30 hade hennes hjärta slutat slå.

Tårarna rinner fortfarande när jag skriver om detta och tänker på det. I mitt hjärta finns hon alltid kvar!